Gulrotkake

I min serie «enkle oppskrifter» kommer det her en gulrotkake. Når jeg sier enkle oppskrifter mener jeg kaker og diverse som kan lages ved at man putter en og en ingrediens i mikseren og tilslutt kunne helle deigen i en form + minimalt med oppvask 🙂

Rund gulrotkake 25 cm

Rund gulrotkake 25 cm

Gulrotkake

375 g sukker
3 dl olje
4 egg
300 g hvetemel
1 ss kanel
1 ts salt
2 ts natron
350 g Revne gulrøtter

  • Bland hvetemel, kanel, salt og natron
  • Pisk sukker og olje til en kremet masse
  • Pisk i ett og ett egg
  • Bland inn hvetemelblandingen
  • Vend i gulrøttene

Fyll deigen i smurt form (jeg brukte en på 25 cm) og stek midt i ovnen på 175 grader i ca en time. (jeg bruker ikke varmluft)

Glasur

125 g philladelfia ost
50 g myk margarin
2 ts vaniljesukker
250 g melis

  • Bland ingrediensene i mikseren

Avkjøl kaken og smør på glasur. Dersom man bare smører på glasuren vil jeg tro det holder med mengden over, men dersom du pynter slik jeg har gjort på bildet må du doble, da det fort går litt mer glasur når man bruker sprøytepose.

Oppskriften fant jeg her: Amerikansk gulrotkake

Lykke til og skriv gjerne en kommentar dersom du prøver denne oppskriften.

4 kommentarer om “Gulrotkake

  1. Suuuperfin 🙂 surfer etter dåpsinspirasjon… vet du hvordan det er å fryse denne?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s