Denne kaken høres kanskje litt mektig ut og det er den, men den er veldig god. Dersom du synes det blir litt mye smaker på en gang er en mulighet å droppe peanut frostingen og kun bruke sjokolade ganachen. I denne oppskriften skal man bruke to former på 22 cm, men jeg hadde ikke det så jeg prøvde meg på en 25 cm form istedet. Stekte kaken i en time, men kommer nok til å la den stå litt lenger neste gang. Som dere ser på bildet ble ikke utseende høyt prioritert denne gangen og siden jeg brukte en stor form istedet for to små ble kaken ganske lav så jeg døper kaken på bildet kaoskake, hehe.
Banankake
300 g (ca 3 st ) mosede, godt modne bananer
2 ts sitron saft
400 g mel
1/4 ts salt
1,5 ts natron
170 g smør – romstemperert
430 g sukker
3 egg
2 ts vanilje extract (eller 3 ts med vaniljesukker)
3,5 dl kefir/kulturmelk
- Sett ovnen på 140 grader, smør to former på 22 cm og strø dem med mel.
- I en bolle bland moset banan og sitron , rør godt og sett til side.
- I en skål bland mel, natron og salt (og vanilje om du bruker vaniljesukker istedefor extract).
- I en bakebolle rører du smør og sukker porøst og luftig, bland inn ett egg av gangen og vanilje extract.
- Ta nå i mel og kefir i omganger mens du mikser til allt er godt blandet.
- Rør tilslutt inn banan.
- Fordel i de to formene og stek de i ca 1 time, midt i ovnen på 140 grader. (jeg brukte ikke varmluft)
Peanut frosting
120 g smør – romstemperert
250 g peanøttsmør – fint, uten klumper (jeg fant ikke fint så brukte det grove man får i matbutikken, det funka helt greit)
45 ml melk (eller mindre – må tas i litt etter litt)
250 g melis
- Rør smør og penøttsmør luftig.
- Ta i melis litt etter litt , når frostingen blir tykk tar du i melk – 1 ss av gangen , så litt mer melis osv.
- Fortsettt til all melis er tatt i , det er ikke sikkert du trenger all melken.
- Visp den så på høy hastighet i minst 4 minutter.
Sjokolade Ganache
220 g sjokolade (helst mørk av god kvalitet)
230 ml kremfløte
- Hakk sjokoladen i biter og lett den i en bolle som tåler varme.
- Kok opp fløten og ta den av platen.
- Hell fløten over sjokoladebitene og rør forsikig rundt til allt har løst seg opp. (Det er viktig å røre forsiktig slik at du ikke får luftbobler i.)
Hell over kaken (Det hjelper om kaken er ganske kald, slik at sjokoladen setter seg fortere. Begynn i midten og jobb deg utover, smør gjerne ut med en spatel eller skje. Man kan dekke kaken helt, eller la det renne i striper ) Sett den i kjøleskapet.
Oppskriften fant jeg her: Banankake med peanut frosting og sjokolade ganache
Lykke til og skriv gjerne en kommentar dersom du prøver denne oppskriften.
skilhdo
Mmmmm…. Smart å lese bloggen din når man liksom skal være så sunn 😉
Cam
Trenger ikke være sunn hver dag 😉
supergod 😀 takk for god kake ina 😉
🙂 Ble bra den. Takk for at du var «prøvekanin» 🙂