Lun sjokoladekake med nøttetopping

Nå har jeg endelig fått laget en sjokoladekake slik jeg vil ha den. Mørk, med nøtter og så mektig at man såvidt klarer å fullføre et stykke. Denne gangen pyntet jeg med kiwi, men den kan også serveres med f.eks bringebær, eller is.  Bær eller is bryter fint opp den mektige smaken.

 

mørk_sjokoladekake

Lun sjokoladekake nøttetopping

3 egg
340 g sukker
180 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
150 g smeltet smør

  • Visp egg og sukker lett sammen
  • Bland kakao, hvetmel og vaniljesukker
  • Rør inn smeltet smør og melblandingen vekselsvis
  • Hell i form og stek midt i ovnen på 180 grader

Stekes i 25-35 minutter avhengig av hvor «deigen» du vil ha den. Den går etterhvert fra deig til litt seig brownie-konsistens.
Jeg stekte den i  slik firkantet ildfast form, men man kan sikkert bruke  det man vil selv.

Topping

100 g dronningsjokolade
50 g mandler
50 g valnøttkjerner
2 toppa ss melange

  • Hakk opp mandlene og valnøttkjernene. Litt forskjellig størrelse men ikke altfor store biter
  • Brekk opp sjokoladen og ha den i en liten kjele sammen med smøret. Smeltes på svak varme
  • Rist nøttene i en panne mens sjokoladen smelter
  • Ha nøttene i sjokoladeblandingen og rør
  • Fordel over kaken

Jeg synes denne kaken er best når den er litt varm. Dersom du ikke kan servere den rett fra ovnen kan du varme den litt i mircoen eller noen minutter i stekovnen før servering. (Pass bare på å ha et fat som tåler micro/varme)

Enjoy 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s