Inas juvel – Banankake med nøtter og sjokolade

 

Dette er en selv-komponert kake som ble til etter at jeg skulle prøve meg på svigermors berømte «Dronningens juvel»  Litt stressa klarte jeg å «ødelegge» nøttebunnen som skulle brukes og rulles til rullekake. Den sprakk i biter og var ikke egnet til å rulles. Siden klokken tikket og jeg allerede var litt seint ute med å bake valgte jeg å slenge inn et sukkerbrød i ovnen istedet og improvisere litt. Resultatet ble «Inas juvel» som den ble døpt etter at gjestene i bursdagsselskapet fikk høre om mitt lille eksperiment.

Sjokolade og banankake med innslag av hasselnøtt

 

Sukkerbrød

6 egg
240 g sukker
1 ss vann
180 g hvetemel
60 g potetmel

Pisk egg og sukker til eggedosis. Mot slutten tilsetter du 1 ss vann og lar den gå et par minutter. Vend inn potetmel og hvetemel. Stekes på 180 grader i ca 35 – 40 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn så følg litt med.

Nøttebunn

4 egg
2 dl sukker
100 g hasselnøttkjerner
1 ss potetmel
2 ts bakepulver

Dette er en opprinnelige oppskriften på nøttebunn. Den skulle egentlig lages i langpanne siden den skulle rulles som en rullekake, men det går sikkert an å lage den i en rund springform også.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Finhakk hasselnøttkjernene. ( Tupperware sine ExtraChef eller SmoothChopper er geniale til dette) og bland inn sammen med potetmel og bakepulver. Fordel i langpanne og stek ved 250 grader i 5-7 minutter.

Fyll og pynt

Banan
Mørk sjokolade
Kremfløte

Montering

Del sukkerbrødet i tre deler. Fordel et lag krem utover strø utover revet sjokolade. Skjær opp banan i skiver og fordel utover. Deretter legger du på et lag med nøttebunn (skjær ut fra langpannen) og et tynt lag med krem. Så neste sukkerbrød-del, mer krem, sjokolade og banan. Legg på det du har igjen av nøttebunn og et nytt tynt lag med krem. Legg på siste lag med sukkerbrød.

Toppen av kaken kan du pynte som du selv ønsker. Jeg dekker med krem. Rett før servering skjærer jeg opp banan i skiver og dekker toppen. Litt revet sjokolade over bananen blir også fint.

Sjokoladekanten rundt lages ved å smelte sjokolade og ha i et kremmerhus eller sprøytepose. jeg bruker gjennomsiktige engangsposer som man klipper hull i bunnen på selv. Tegn mønster med den smeltede sjokoladen på et bakepapir. Pass på å lage det langt nok til at det dekker rundt hele kaken, og «tegn» gjerne litt på kryss og tvers. På den måten blir pynten sterkere og tåler litt mer.

Sjokoladen skal nå stivne. For å få en pen kant rundt kaken må den ikke stivne helt. Jeg lar den ligge i romtemperatur og sjekker den innimellom. Når sjokoladen er såpass stiv at du får løsnet bakepapiret greit er den klar. Den er da stiv nok til å få av bakepapiret og myk nok til å få bøyet den pent rundt kaken.

Det finnes to måter å få sjokoladen rundt kaken. Den ene er å sette den på kaken med bakepapiret på for så dra det av. Da får du den «flate matte» siden ut. På bildet mitt har jeg valg en annen måte for å få den blanke fine siden ut. Legg da bakepapir forsiktig oppå sjokoladen og snu den rundt. Dra forsiktig av bakepapiret. Løft sjokoladen forsiktig opp og sett den på kaken.

Dersom du skulle være uheldig og sjokoladen går i stykker så fortvil ikke. Brekk den opp i passelige biter og sett fast på utsiden av kaken.

Håper jeg ikke har glemt noe. Lykke til.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s